Una nova publicació del Síndic resumeix tota la informació d’utilitat per a la ciutadania relacionada amb les multes: tots els tràmits, tots els Drets

Aquesta publicació és la primera d’una col·lecció de dossiers sobre aspectes d’interès ciutadà que editarà el Síndic municipal

El Síndic municipal de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, ha editat una nova publicació que recull tota la informació d’interès ciutadà sobre les multes. Amb el títol “Les multes: tots els tràmits, tots els Drets“, la publicació repassa tot el que ha de contenir una denúncia, com s’ha de notificar, què pot fer el ciutadà després de rebre la denúncia, el temps que té la policia per fer la notificació i la manera de presentar al·legacions al procediment sancionador, entre d’altres aspectes.

La publicació recorda que, si després de finalitzar el procediment el ciutadà continua sense estar d’acord amb la sanció, aquest pot recórrer al Síndic municipal de greuges o bé anar a la via judicial, a través d’un procés contenciós administratiu.

Hem volgut posar les coses més fàcils a la ciutadania, que sovint no reclama un possible greuge simplement per desconeixement”, afirma el Síndic Escartín, que recorda que “fins ara, no existia cap publicació que recollís, de forma clara i completa, tota la informació relacionada amb les multes i els processos sancionadors”.

Aquesta publicació és la primera que formarà part d’una col·lecció de dossiers sobre aspectes d’interès ciutadà. El Síndic municipal té intenció d’anar completant aquesta col·lecció de dossiers durant els propers mesos. “Volem aclarir qualsevol procés que considerem que no ho estigui prou, amb l’objectiu que tothom ho pugui entendre i sàpiga la manera de reclamar en cas que es consideri agreujat”, sentencia Escartín.

La publicació sobre les multes es pot consultar i descarregar directament a la pàgina web del Síndic: http://localhost/sindicsabadell/butlleti/materials-de-difusio. També està previst la impressió d’algunes unitats per repartir a la mateixa oficina central del Síndic, al Casal Pere Quart de Sabadell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.