Sabadell celebrarà el Dia Mundial dels Drets Humans aquest dijous 15 de desembre

El Casal Pere Quart de Sabadell acollirà enguany els actes commemoratius del Dia Mundial dels Drets Humans a Sabadell aquest dijous 15 de desembre. Aquest any, el Síndic Municipal de Greuges de Sabadell ha treballat conjuntament amb l’Ajuntament i amb el Consell de Solidaritat i Cooperació per programar uns actes conjunts durant tot el dia adreçats a tota la ciutadania.

La celebració principal tindrà lloc al vespre, en un acte que comptarà amb la presència del president d’Amnistia Internacional a Espanya, Alfonso López, que parlarà sobre la situació dels Drets humans arreu del món. Abans de la ponència de López -que serà moderada per Carme Sala, vicedegana del Col·legi d’Advocats de Sabadell- 20 ciutadans i ciutadanes, tots ells representants de diversos col·lectius de la nostra societat, llegiran els articles de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’acompanyament musical en directe del grup “Els Cracs d’Andi”. En acabar l’acte, tots els assistents participaran a la Roda de la Pau que, com cada dijous, es concentra silenciosament davant de l’Ajuntament de Sabadell per demanar el final de tots els conflictes al món.

 

Els joves amb els Drets Humans

Però els actes commemoratius s’iniciaran a primera hora de la tarda amb l’acte “Els joves amb els Drets Humans”, organitzat pel Síndic municipal de greuges. A les 16 hores, l’alcalde Manuel Bustos, el Síndic Josep Escartín, el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné i un grup d’alumnes de la ciutat faran volar 10 coloms al pati del Casal Pere Quart un cop es llegeixin una selecció d’articles de la Declaració Universal.

Tot seguit, els alumnes de l’institut Les Termes explicaran a la resta d’estudiants de la ciutat el projecte “mini-Síndic”, que estan implantant aquest curs escolar al seu centre amb la col·laboració de l’Oficina del Síndic. El “mini-Síndic” pretén ser una extensió del Síndic municipal a les escoles i instituts de Sabadell, que resolgui problemes i conflictes entre estudiants mitjançant la mediació i la negociació. Aquest projecte, que de moment està funcionant com a prova pilot a l’institut Les Termes, s’estendrà progressivament a la resta de centres escolars de Sabadell durant el proper any.

A l’acte “Els joves amb els Drets Humans” hi assistirà l’actor Adrián Marín, conegut per la seva participació a les sèries televisives “Física i Química” o “906090 Diario Secreto de un Adolescente”, entre d’altres. En la seva darrera temporada a “Física o Química”, Adrián era Hugo, un noi gay que lluitava per ser acceptat en un entorn escolar ple d’injustícies i homofòbia. A Sabadell, Adrián contestarà les preguntes i inquietuds relacionades amb els Drets humans plantejades pels estudiants assistents a l’acte i recollides prèviament a l’adreça de correu electrònic femdrets@localhost/sindicsabadell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.