Renfe i Adif es comprometen amb el Síndic de Sabadell a substituir l’escala mecànica avariada i a presentar una reforma integral de l’estació de Sabadell Centre

El Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, va traslladar recentment a la Defensora del Pueblo un informe seu denunciant l’accessibilitat a l’estació de Rodalies

Aquest matí, el Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, ha mantingut una reunió amb representants dels Serveis Regionals i de Rodalies Renfe. A la trobada, Escartín ha exposat les conclusions del seu informe –recentment traslladat a la Defensora del Pueblo-, en què denunciava la falta d’accessibilitat a l’estació de Sabadell Centre de Rodalies.

En la reunió, celebrada en un dels despatxos de l’Estació de Barcelona Sants i que ha  comptat amb la presència d’Armando Brigos, sotsdirector d’Estacions Noreste Adif; Miguel Pérez, Gerent del Serveis Regionals i Rodalies Renfe; i Josep Llobet, Arquitecte d’Adif, s’ha arribat al compromís ferm que l’escala mecànica de l’estació, avariada des de fa dos anys, serà substituïda per una de nova a l’octubre. El projecte no preveu reparar l’escala existent sinó construir-ne una de nova, que passarà dels 80 cm actuals a un metre d’amplada. A més, aquesta nova escala ja servirà per la futura estació.

Alhora, els representants de Rodalies i Adif han informat al Síndic de Sabadell que la remodelació de l’estació de Sabadell Centre figura com la primera obra urgent a realitzar a Catalunya per part del Ministeri. El Síndic Escartín ha  demanat a Adif que en el termini màxim de dos mesos presenti a l’Ajuntament de Sabadell el projecte finalitzat de la futura estació, al que Adif s’ha compromès.

El Síndic veu amb bons ulls que finalment hi hagi dates concretes per començar a reparar aquest greuge històric que pateix la ciutat amb l’estació de Rodalies de Sabadell Centre i “confia plenament en què es materialitzin les millores”. Ha manifestat també que “el compromís assolit en la reunió és el resultat dels esforços de molts agents de la ciutat, que treballen des de l’any 2009: societat civil, partits polítics, associacions de veïns i veïnes, Ajuntament, UAB… entre molts d’altres”, el que considera “una mostra de la importància d’una actuació conjunta per avançar cap a una societat més justa i igual, davant els drets vulnerats”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.